Cina masuk jawi, malu apa bossku.

BMF 
Berkhatan muda2 First 
Beza cina di kelantan dan terengganu dgn cina dap adalah pada jawinya. Cina dap dia takut jawi, tgk tulisan jawi pun dia boleh pengsan. 


Tapi cina pantai timur, bukan setakat pandai jawi, siap masuk jawi beramai2 plak tu. Lepas masuk jawi takder sorg pun yg dipaksa masuk islam... semua cool jer... 


 Khatan beramai2 di Kg Tengah Puchong


Ini memprlihatkan bahawa berkhatan itu bukan budaya melayu, tapi adalah budaya org yg suka kebersihan. Cina dap dia tak suka jawi dan takut masuk jawi.Kerana cina dap dia tak suka bersih. Dia suka main kotor. Krn itu dlm politik pun dia main kotor.. So apa yg sebenarnya dap nak dr negara ni. Cina lain boleh berasimilasi dgn budaya melayu, tapi cina dap dia nak dia yg jadi tuan dibumi org lain.. dasar muka pengotor ... Tahniah pd anak2 bangsa tionghua dupantai timur... apa malu bossku! Apa kata anda? 
Wallahuaklam 
Jauh sudah ku renungi 
Www.dadiydoo.com
 ps: Sebelum anda meninggalkan blog ini, pastikan anda klik sekali pada mana2 iklan gugel (klik disini) yang ada dalam blog ini sebagai tanda sokongan buat kami dalam menguruskan karya ini.Terimakasih.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.