Karya orang kita lebih power dan berisi

BMF 
Be My Fan 
Korang dah tgk ke criter ejen Ali. Aku tgk kat Youtube je pun dah best. Pandai org2 kita yg hasilkan karya hebat ni. 


Korang tau tak apa beza Melayu dgn Cina selain dr paras rupa dan berkhatan. Melayu ni Allah jadikan insan2 ni creative dan bnyk idea. Cina pula Allah jadikan pandai buat duit jer. 


Halal haram tak kira janji duit. Dulu cina buat dgn Pramlee. Habis diperah idea2 pramlee tu sampai terbuang akhirnya di KL. Terus meninggal di kala kemurungan melanda dirinya. Pernah tgk crita "hantu kak limah balik rumah" arahan mamat khalid. Tuan punya filem tu org cina. KUTIPAN sampai 40juta... tapi pelakon n pengarah minta bonus, company apek tu tak layan. Parahkan . 

Tgk rock oo dengan anak2..


 
Lani kita ada pakar2 animasi pula. Karton mcm upin ipin,boboboi, ejen ali dan bnyk lagi mula penuh dipasaran. Hebat idea org2 kita. Harap2 semua produk animasi ni jgn dijual pd syarikat cina dap lagi.. kalau tidak, maka jadilah kita sperti pramlee, habis madu sepah dibuang. 


Biar kan abg mad sorg je jd hamba dap. 



Wallahuaklam 
Jauh sudah ku berkarya. 
Www.dadiydoo.com


  ps: Sebelum anda meninggalkan blog ini, pastikan anda klik sekali pada mana2 iklan gugel (klik disini) yang ada dalam blog ini sebagai tanda sokongan buat kami dalam menguruskan karya ini.Terimakasih.

No comments

Powered by Blogger.