Diskaun tol yang amat hebat...kikiki

Throw Back
Negaraku.
 Hari ni bermula diskaun tol 18% diPlus highway. Korang semua ok ker? Tak bebankan ? Aku suka bila kerajaan umum 18% diskaun tol. Kenapa aku suka? Sebab aku jarang lalu tol. 
 
 
Kalau pasang waze / map, mesti aku set Avoid Tol. Bukan sekarang jer, sejak dari zaman PM4 lagi aku jarang lalu tol. Masalah tol ni bg menterj dia no halnya. Sebab semuanya boleh claim kpd rakyat bila cukup bulan. 
 
 
Ini kelebihan jd menteri terutama memteri PH ni. Aku cuma kesian dgn kawan2 aku yg ahli PH tu. Dorg tu ahli tegar sejak dr sebelum pru14 lali. Aku tgk dorg tu hidup susah jer. Kerja siang malam, selalu macam aku gak asyik cari jalan takder tol gak. 
 
 
Bila aku tanya "bukan dulu sokong hapus tol ker yop?". Dia jawab: "Hapus tol jalan dalam jer yop, itu yg teman ikut jln dalam gak tu". Mana pergi khalid calrsberg dan tokong LGE yg dulu beria2 nak belanja tol bila menang. Kesianlah kat ahli akar umbi korang di kg sana. 
 
Ahli2 pun ramai yg asnaf zakat tu. Dorg yg ahli pun korang kencing.....bangang masih percaya janji2 mereka. Korang ok ker
 
 
wallahuaklam 
jauh sudah kukembara  
www.dadiydoo.com

No comments

Powered by Blogger.