Betul ker tak redha abg mad

Throwback
Negaraku. 
Kali ini Mkini up abg mad plak. Lama tak tgk muka abg mad. Sejak jadi menteri kemain ngepak tangan masa berjalan. Lani baru tau yg Allah tak izin abg mad jd menteri sebab mudarat dia amat besar berbanding kebaikan. 


Negaraku | Ikhlas ker atau bermain silap mata

Bukan kami tak rasa cara abg mad pegang jawatan menteri iaitu menteri pertahanan. Kami ingat mula2 tu mcm wow abg mad jd menteri pertahanan. Tapi lepas sehari ke sehari, ATM org dah persenda dgn lawak and troll gegila. Dari menteri ATM, org dok melawak menteri Gajah.lawan gajah, menteri pertahanan paling lawak didunia, menteri pertahanan ckp english paling wow didunia, menteri pertahanan paling pandai tumbuk lesung batu dan mcm2 abg mad. 





Kami malu ada menteri tahap rendah mcm abg mad. Cara pemerintahan abg mad masa jd menteri boleh kami katakan tahap PARIA. Sekadar duduk jd menteri habiskan duit rakyat dan bergaya dgn harta2 kerajaan shj lagaknya. Yang aku heran tu, semua menteri2 PAN langsung tak leh pakai kecuali DR ZUL sorg shj. 
Kini Allah takdirkan yg abg mad tak layak jadi menteri barua di tanah melayu ini. Abg mad tak der cita2 nak jaga tanah melayu. Abg mad hari2 hentam melayu dan cium punggung cina dap. Ini bukan ciri2 pemimpin melayu yg tanah ini kehendaki. Setelah jatuhnya kerajaan abg mad ni,.


Negara seperti baru masuk dalam episod yg lebih segar. Baru terasa negara ni ada jalan kehadapan. Baru nampak bahawa orang melayu ini lebih cerdik memerintah berbanding itu BARUA2. Kami bersyukur muka2 yg kalau di tengok mesti kami rasa gelora, sudah pergi buat selamanya. Rest In peace abg mad and PAN (Parti Anak Noda) Aku dgn abg mad memang bnyk dosa. 


Tapi aku akan tetap lawan abg mad sampai hilang nyawa. Kerana abg mad adalah penipu bangsa, dan yg paling aku sedih abg mad buangkan agama, demi sebuah cita2 iaitu menjadi BARUA ini BANGSA. 


 wallahuaklam 
Jauh sudah keterlena 
PS: Tanah pusaka ini tidak akan reda keturunan abg mad pegang kuasa. Barua bangsa. Semoga abg mad cepat gila spt abg mad pernah kata ketika bersama jemaah disana

No comments

Powered by Blogger.