mkini ni dah mcm paper cerita bikini jer..

Throwback
Negaraku. 
Sebenarnya aku suka baca Mkini sejak dua tiga menjak ni. Antara sebab aku suka baca adalah, Mkini lani dia lebih kepada berita lawak dan menyeronokkan. 



Negaraku | Khalid samad sudah goyang nampaknya!

Berita Mkini lebih lawak dari MAHARAJALAWAK. Untuk kes spt dibawah, berita sampah khalid samad ni pun Mkini angkat jadi berita utama. Aku gelak sorg memikirkan betapa lawaknya Mkini yg kongsikan berita lawak ini. Bukan dorg tak tau, Abg lid ni mengalami sindrom down tahap 4 yg dinama pHDown-20. Sejak dilucutkan jawatan, abg lid punya kadar ROYAN agak kronik. 




Dia kelihatan bercakap sorg2 ditepi kenderaan rasmi Kementerian Wilayah tempohari. Dan Mkini sanggup jadikan abg lid nya cakap sorg2 itu sebagai tajuk utama. Lawaklah abg lid & mKini. Bila dah takder dlm kerajaan, baru nak cakap DAP (LGE) sanggup takder jawatan dlm kabinet atok sekiranya itu org melayu inginkan.... 


Abg lid ni kan, sebenarnya org melayu bukan shj tak mo dap, dgn PAN2 sekali kami tak mo dan org yg melayu benci pada PAN ni bukan setakat abg lid jer, tapi satu kapal PAN org melayu benci. Aku pun tak paham kenapa melayu benci sangat dgn PAN.PAadahal muka2 dlm PAN semua ensem2.. terutama abg Mad tu. ... muka abg lid dah mcm shahrukh khan. 



Ramai awek suke tau. Entahlah abg lid. Better makan ubat dulu sebelum nak bercakap apa2. Kesian plak dgn abg lid sejak tak dpt jadi menteri lagi. Rupanya penyakit suka jadi menteri ni bahaya erk...terutama bila dah hilang jawatan ni. Abg dia Shahrir Samad pun naik malu tgk adik dia kemaruk sgt nak jd menteri sampai melalut tak tentu pasal dari pagi sampai malam. 



Oklah abg lid..kalau nak sgt jd menteri, bnyk kekosongan dok ada lani. Abg lid nak jadi menteri wilayah interim, abg mad nak jd menteri pertahanan interim dan semua geng pan boleh je jadi menteri interim.. Itulah watak2 pak lawak yg ada dlm kerajaan PH dulu... Terutama dlm sangkar PAN.. rindu zaman Abg lid .. 



wallahuaklam 
jauh sudah kuterbahak 

No comments

Powered by Blogger.