sponsor

sponsor

Slider

My Youtube Story

Business

Luahan dan perkongsian

KeluargaKu

Agamaku

Jalan-jalan

Sokong Bisnes Saya

Sokong Bisnes Saya
klik pada gambar untuk special deal

ini masjid panglima kinta bro!


Masjid Panglima Kinta merupakan sebuah masjid yang terletak dalam daerah Ipoh, Perak, Malaysia. Masjid ini juga telah diwartakan sebagai bangunan warisan Negeri Perak. Masjid Panglima Kinta telah dibina pada 1898 oleh Datoh Panglima Kinta Muhamad Yusuff bin Lassam. Dalam tahun itu juga isteri kepada Datoh Panglima Kinta yang bernama Saaidah bt. Chik telah meninggal di Ipoh dan Masjid ini dibina untuk memperingati isteri beliau yang tercinta.

Masjid ini telah dibina dengan menelan kos sebanyak $15,000. Selepas beberapa tahun, terdapat beberapa penambahan iaitu kawasan perkuburan untuk ahli keluarga Panglima Kinta dan sebuah madrasah untuk kelas-kelas pengajian didalam kawasan masjid tersebut. Dan selepas beberapa tahun lagi, penambahan tempat berwudhuk, balai lintang dan rumah untuk pegawai masjid dibina. Kompleks masjid ini dibina di atas tanah seluas 45,000 kaki persegi berhampiran dengan sungai kinta. Masjid ini telah diwartakan sebagai bagunan warisan pada tahun 2012 oleh Jabatan Warisan Negara.

wallahuaklam
www.dadiydoo.com

Kursus media sosial @ KKM Melaka


Projek pertama aku dan yusnil hadi bersama dengan kementerian kesihatan Malaysia cawangan melaka dalam mengendalikan kursus media sosial :Video editing dan kegunaan dalam penyebaran maklumat untuk kementerian kesihatan malaysia pada 20-21 hb 8 , 2019 bertempat di rumah rasmi kediaman ketua menteri melaka.

Seramai 30 orang perserta telah mengambil bahagian dalam kursus kali ini dan semoga segala perkongsian ini memberi manfaat buat mereka semua insyaAllah..

wallahuaklam
www.dadiydoo.com

The Cabin | Port makan @ Kg Tengah Puchong


Terdapat port makan terbaru di kg tengah puchong atau lebih tepat di kuala sg baru yang berhampiran dengan stesen LRT putraheight. Pelbagai jenis juadah ada dijual disini dengan harga yang berpatutan.

Jom kita serbu tempat port the cabin ini.
Jauh sudah kukembara
wallahuaklam
www.dadiydoo.com

Rawang bypass Road: Tinggi sungguh jalan ni


Rawang Bypass (Malay: Jalan Pintas Rawang), Federal Route 37 also known as Rawang–Serendah Highway, is a federally-funded divided highway bypass in Rawang, Selangor, Malaysia. The 10-km highway was opened to traffic on 28 November 2017 at 9.00 pm. Construction of the RM628mil Rawang Bypass began on 16 July 2005 and was completed on 21 November 2017. It features a 2.7-km elevated viaduct with its highest pillar of 58.2 meter. the highest of its kind in Malaysia.

The Rawang Bypass FT37 was built to solve the traffic congestion along the Malaysia Federal Route 1 in the town centre of Rawang. It was reported that the travelling time from Serendah to Selayang via the Kuala Lumpur–Ipoh Road FT1 may take up to 2 hours due to severe congestion in Rawang town centre.The Rawang Bypass FT37 helps to reduce the travelling time to only 30 minutes.

wallahuaklam
www.dadiydoo.com

BMF Kini tembelang mereka sudah terbuka.


Kini kita semua bersatu atas nama Allah yang Maha Esa.
Siapa sangka BMF ini membuka mata buat semua.

Alhamdulillah , teruskan istiqamah buat kejayaan anak cucu kita.

wallahuaklam
www.dadiydoo.com

#buymuslimfirst #Bmf #SupportMuslimProducts

10 kesan GEMPAK disebalik kempen BMF ini,yang last tu janganlah BMF


Siapa sangka program Buy Muslim First ini memberi kesan jangka pendek dan juga jangka panjang buat negara amnya dan masyarakat melayu khususnya. Idea yang simple dan mudah ini telah berjaya mengoyangkan sang penguasa dari bersikap tidak adil kepada bangsa melayu dan agama islam di tanah air ini.

Dan kita semua, jangan lagi menoleh kebelakangan lagi, teruskan kempen BMF ini sampai bila-bila agar suatu hari nanti anak cucu kita akan berterimakasih dengan kempen yang mulia ini.InsyaALlah

wallahuaklam
www.dadiydoo.com