sponsor

sponsor

Slider

My Youtube Story

Business

Luahan dan perkongsian

KeluargaKu

Agamaku

Jalan-jalan

Sokong Bisnes Saya

Sokong Bisnes Saya
klik pada gambar untuk special deal

Selepas BMF, kita bersatu dibawah Piagam Perpaduan Ummah.

Hari ni termeterailah sebuah kesatuan yang ditunggu-tunggu selama ini oleh umat islam dan juga umat melayu di Malaysia ini. Dan pada hari inilah 14/9/2019 bertempat di PWTC, ribuan penyokong-penyokong kedua-dua parti datang untuk menyaksikan detik-detik bersejarah sebuah Piagam Perpaduan Ummah / Perpaduan Nasional berjaya di tandatangani dengan jayanya. Alhamdulillah.

Kini masa untuk kita bergerak laju kehadapan meninggalkan detik-detik silam yang banyak mengganggu perjalanan kita sebagai umat Islam yang berjaya didunia dan akhirat.

Semoga Piagam Perpaduan Ummah ini mencorakkan masa depan kita lebih bermakna.

Wallahuaklam
www.dadiydoo.com


kisah uwais al qarni ketika berumur 1 setahun pada 2019.
Kehadiran seekor monyet belaan nazri yakni saudara sebelah ibu uwais yang berjiran di kampong itu.

semoga uwais bila besar nanti menjadi insan hebat dunia akhirat.

Barangan di Kedai Mr DIY ini sampah ataupun apa?


Email aku kepada pihak Mr Diy Salam. Saya ada beli satu earphone bluetooth jenama aima (butiran dilampirkan) pada 22.8.2019 di DAMEN subang jaya Tapi semalam 7.9.2019 earphone ini sudah tidak boleh caj lagi disebabkan masalah yang tidak diketahui.

 Hari ini saya ke DAMEN untuk bertanyakan apa masalah unit earphone ini. Saya berjumpa dengan saudari LEEN (mungkin supervisor disitu) untuk adukan masalah ini dan beliau berkata warranty sudah habis (7 hari warranty) dan MRDIY tidak dapat menggantikannya dengan yg baru. (Barangan yg rosak itu saya pulangkan di MRDIY cawangan DAMEN untuk rujukan tuan)

 Saya fikir polisi 7 hari warranty itu tidak adil untuk barangan electronik macamni. Para pelanggan membeli produk tertentu seperti saya ini mengharap ianya mampu bertahan lama untuk kegunaan setiap hari. Common practise untuk barangan electrik dan electronik adalah SETAHUN tempoh warranty Saya harap pihak MRDIY dapat memberi response terhadap aduan saya ini untuk kepentingan bersama.

 Sekian terimakasih
Md daud yusri fie
www.dadiydoo.com