Insan hebat sering diuji

 

Insan baik sering diuji
Sekejap masa berlalu, dah 6 tahun video kejayaan Malaysia meraikan kejayaan disukan sea 2017. Kegembiraan ini dikongsikan bersama rakyat 1 Malaysia dibulan kemerdekaan.

Hari ni dah setahun bossku disimpan di sana. Bukan satu yg mudah utk menghadapi ujian sebegini sorang diri. Tapi kecekalan beliau cukup kuat dan semangatnya tidak luntur wpun dikurung sebegitu rupa.

Dibawah kelolaan beliau, banyak kejayaan terhasil dr idea dan buah fikirannya. Bnyak manfaat yg terhasil drpd strategi beliau memakmurkan negara. Sebut shj 1 Malaysia, bnyk kejayaan terhasil drpd slogan keramat ini kpd negara.

Kerana faktor dengki dan khianat kpd kerajaan pimpinan beliau dulu, hari ni kita pun tidak pasti bilalah beliau akan dibebaskan utk hadapi hari2 seterusnya. Insan2 khianat itu mungkin berselera besar utk kuasai negara, tp percayalah, Allah tetap perancang maha hebat utk negara kita ini.


Kenangan kembali bertaut bila menonton video ini.

Bersempena bulan kemerdekaan 2023 ini, aku harap dan berdoa agar ada ruang utk beliau bebas dan bangkit semula utk negara tercinta ini.

Hidup bossku!!!
Wallahuaklam
Jauh sudah ku fikirkan

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.