Diorang ingat negara ni bakap dorang punya

Negaraku. 
Susah juga kalau ada yg tidak memahami antara satu sama lainkan. Kalau ada haiwan peliharaan yg disayangi pun , letaklah kat rumah sudah la.Haiwan tu bukan boleh melindungi tuan tu puan kalau bawak jalan2. Last2 kita juga yg susah jadinya. 

Nasib baiklah vavi bukan haiwan peliharaan..Kalau tak jenuhlah pihak shopping complex nk samak satu bangunan disebabkan sekor dua yg degil mcmni. Kita pun xbawak kucing jalan2 gi shopping complex. Sebab dah tau, kucing bukan pandai shopping mcm kita.. 
Kang bantai kucing tu bawak pelari ikan kat bhgn barang basah, jenuh pulak kena tahanan reman kucing tu. 


Bangsa dorg ni, kalau benda boleh gaduh buat apa nak berbaik2 kan..Tuan anjing dgn anjing pun sama jer berak tak basuh. Malaysiaku kini haru. 



wallahuaklam 
jauh sudah kukembara 
 www.dadiydoo.com

No comments

Powered by Blogger.