BMF | Bersatu atau Bercerai


BMF. 
Kalian rasa , syarikat melayu mana yg BOD nya akan fikir sampai tahap mcmni untuk menjenamakan produk mereka. 
Kalau kita ada produk baru, biasanya kita mesti fikirkan nama yg global, fancy dan catchy.. Tapi tidak bagi peniaga2 disana. Mereka tidak fikir pasal nama2 omputih ni. Yg mereka fikir mcmner nak SCREW pelanggan melayu utk beli produk mereka. 

Kalau aku ada produk bihun sekalipun , tak terfikir plak nak letak rumah melayu buruk mcmtu dgn tulisan jawi pun senget2. Tapi kalian jgn marah2 dgn tokey bihun ni. Kerana, market dia bukan utk org mcm kita, tapi market dia utk org2 kita yg buta hati ni. 
 Hindari 5 perkara dalam berBMF
Org kita yg buta hati ni ramai tuan2.. so market utk org buta hati ni besar dan mampu mengayakan mereka tuan2 dan puan3. 
BERSATU LAH MAKAN BIHUN BERSATU? Huhuhu 
Wallahuaklam 
Jauh sudah kufikirkan 
Www.dadiydoo.com


No comments

Powered by Blogger.